Wednesday, 18 April 2012

Kedai Jual Daging Babi Kini Bebas Dibuka Di Shah Alam


Shah Alam mula dibuka pada pada 1963. Pada 7 Disember 1978, atas perkenan DYMM Sultan Selangor ketika itu iaitu Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj. Shah Alam diisytiharkan sebagai ibu negeri Selangor yang baru. Nama Shah Alam sendiri dipilih di atas perkenan baginda.

Shah Alam telah diistiharkan sebagai Bandar Melayu Bestari dan penduduknya juga telah ditetapkan 60 % adalah orang-orang melayu yang beragama islam.

Sebarang premis perniagaan arak, judi, hiburan dan jualan daging babi secara terbuka tidak dibenarkan di Shah Alam.

Suasana telah berubah selepas PRU 12 pada 2008. Selepas diperintah PKR yang didukung kuat oleh DAP, kesucian Shah Alam telah dinodai. Satu persatu rumah urut dibuka. Diikuti dengan pub, dan juga pawagam.

Gambar dibawah ini sungguh mengejutkan. Premis menjual daging babi kini juga telah wujud Shah Alam.Gambar diatas dirakam di Kemuning Greenville Seksyen 31 Shah Alam. Kawasan tersebut terletak bersebelahan dengan perkampungan melayu yang agak besar di Shah Alam iaitu Kampung Jalan Kebun.

Manakala kedai tersebut  pula terletak sebaris dengan sebuah restoran melayu serta premis perniagaan lain termasuk premis orang-orang islam.

Inilah yang selalu dikatakan oleh banyak pihak. Apabila ada kuasa yang sedikit dan memerintah sebuah negeri PKR dan PAS telah tunduk kepada DAP. Jika ditakdirkan mereka memerintah negara, lagilah teruk mereka akan tunduk kepada DAP.

7 comments:

Anonymous said...

kalau menang lagi pr.. kedai babi tu jual daging babi kat kaki lima jekk lepas niee.. sial punye pr..

Anonymous said...

elok ler tu, mudah ler nak dapat daging babi sekarang. dulu susah sikit. gua cakap luuu

Anonymous said...

Bukan ke masa kes JE dulu dah ada kandang babi kat sec 15 tu???

Anonymous said...

Kalau macam ni lah konpem bila dia orang perintah kat Putrajaya akan penuh dengan segala maksiat..

Anonymous said...

Senang khalid samad nak makan babi panggang... uekkkk...

Anonymous said...

Babi segar tu...

Anonymous said...

Hidup fuckatan ambabiga...Selangor dah maju mcm Homg Kong